Sinds 1949

Over de Commerciële Club Leeuwarden

Onze club is opgericht in 1949 en telt op dit moment bijna 300 leden. Ze zijn afkomstig uit praktisch alle segmenten van het bedrijfsleven uit Leeuwarden en omgeving. De vereniging heeft als doel leden door zakelijk treffende activiteiten met elkaar te verbinden.

Lunchbijeenkomsten
Jaarlijks organiseren we tal van bijeenkomsten. Denk hierbij aan lunchbijeenkomsten met gastsprekers over trends en ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Sprekers waren onder andere: Arko van Brakel, Stefan van den Berg, Gerd-Jan Poortman, Jaap van der Wal, Lieven Bertels, Mark Rutte, Bas Haring, Mariëtte Hamer, Leontien van Moorsel, Arno Bok, Maarten van der Weijden, Claudy Jongstra en Sybrand Buma.

In het verleden hadden we ook Gerrit Zalm, Wim Kok, Wim Dik, Frits Bolkestein, Cor Boonstra, Ed Nijpels, Olivier van Duijn, Stacey Rookhuizen, Jacqueline Zuidweg, Onno Ruding, Jeroen van der Veer, Robert Meijer, Marc Blees en Jeroen den Tex te gast. Kortom, volop interessante sprekers van naam!

Contactmomenten
We ontmoeten elkaar op bijzondere locaties voor netwerkborrels of we haken aan bij de actualiteit of activiteiten in de stad. Daarnaast zijn we soms samen sportief bezig en komen we in actie op bijvoorbeeld de schaatsbaan of een kaats- of hockeyveld. Of we slaan een balletje op de Pitch & Putt. We organiseren bijzondere activiteiten. Denk aan palingroken, het bezoeken van tentoonstellingen, volgen workshops of gaan de club naar de Tweede Kamer.

Tradities
Bij een club als de CCL horen tradities. In de eerste week van januari heffen we met z'n allen een  glas op het nieuwe jaar. En ieder voorjaar organiseren we een bijeenkomst speciaal voor onze nieuwe leden. Ook vinden we het belangrijk bijeenkomsten en activiteiten te organiseren met andere netwerkclubs. Hierbij kun je denken aan het Groot Fries Ondernemerstreffen. Daarnaast organiseert de club de CCL Academy. Tijdens deze Academy delen leden van de club hun kennis en ervaringen tijdens korte workshops met elkaar.

Bedrijfsbezoeken
Ook brengen we regelmatig een bezoek aan een bedrijf. Zo waren we al eens te gast bij het MCL, Boomsma Distilleerderij, Izore, Omrop Fryslân, Sligro, Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, UPC, Vliegbasis Leeuwarden, Makro Leeuwarden, Dairy Campus Fryslân, Nielsen-Massey Leeuwarden, Neways Leeuwarden, Europrofyl Leeuwarden, CSK Leeuwarden, Hotel en Grand Café Post Plaza en het Energie Kenniscentrum Leeuwarden.

Het bestuur

Bote Galema

Bote Galema

Voorzitter

Bote Galema is sinds 2019 werkzaam bij Wensink Automotive als verkoopdirecteur van Kia. Daarvoor was hij vanaf 2012 directeur/eigenaar van het dealerschap van Toyota in Leeuwarden.

Jurgen Makelaar

Jurgen Makelaar

Penningmeester

Jurgen werkt in het dagelijks leven als registeraccountant bij BentAcera op de vestiging Leeuwarden, waar hij samen met 4 collega’s leiding geeft aan de vestigingen Dokkum en Leeuwarden.

Jurjen Hofstra

Jurjen Hofstra

Lid Activiteitencommissie

Jurjen Hofstra is sinds jaar en dag volop bezig met communicatie en vormgeving. Volgens hem het mooiste vak dat er is. Sinds oktober 2018 werkt hij zelfstandig onder de naam 'studio ipsi'.

Evelien Walstra

Evelien Walstra

Lid Activiteitencommissie

Evelien Walstra werkt sinds 2006 als acquisiteur Senior Business Account Manager op de afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden.

Wilma Couperus

Wilma Couperus

Lid Activiteitencommissie

Wilma Couperus werkt sinds 2011 als zelfstandig eventmanager onder de naam COUPERUS Eventorganisatie waarbij ze ondersteuning biedt bij de organisatie van uw congres of evenement.

Luc Brouwer

Luc Brouwer

Lid Activiteitencommissie

Luc heeft een bedrijf in arbeidsbemiddeling, Job coaching en recruitment op de Schrans in Leeuwarden.

Block