De eerste vrouwelijke voorzitter van Commerciële Club Leeuwarden

Het bestuur van Commerciële Club Leeuwarden (CCL) heeft Diana Scheer benoemd als nieuwe voorzitter. Zij volgt daarmee Bote Galema op die de afgelopen jaren samen met de andere betrokken bestuursleden succesvol vorm heeft gegeven aan de ontwikkeling en koers van CCL.

Vanaf maart 2017 is Bote voorzitter van CCL en dat is een periode geweest die de nodige dynamiek heeft gekend. In 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa en daar heeft CCL met mooie activiteiten en goed bezochte bijeenkomsten op in gespeeld. Vanaf 2020 was het organiseren van activiteiten door de COVID pandemie ineens anders. In die periode zijn er online bijeenkomsten geweest en heeft de CCL er alles aan gedaan om voor de leden van meerwaarde te blijven. En ondanks Corona zijn de leden ons trouw gebleven. “Ik kijk terug op vijf prachtige jaren en ben er trots op dat wij er in geslaagd zijn elkaar zakelijk te blijven treffen in Leeuwarden” aldus Bote.

Vanaf nu neemt Diana het voorzitterschap over. De 48-jarige inwoonster van Leeuwarden draait al een tijdje mee in het bestuur. Diana is actief in de energiesector met focus op strategisch omgevingsmanagement. Ze werkt momenteel samen met de lokale overheid aan de opwaardering van het bestaande middenspanningsnet in Leeuwarden e.o. Met een duidelijke koers verbindt ze daarbij omgeving en organisaties. “Soms ligt de oplossing voor de hand, maar heb je te maken met verschillende belangen, wetgeving, procedures. Elke organisatie voelt de noodzaak te verduurzamen, ze hebben allemaal hun eigen uitdagingen en afhankelijkheden. Het bij elkaar brengen van verschillende expertises en samen zoeken naar oplossingen is de rode draad in mijn werk”, aldus Diana.

Haar rol bij de Commerciële Club Leeuwarden sluit hier goed op aan. Diana vervolgt: “Sinds Corona ervaren we nog meer de noodzaak om doelgerichte bijeenkomsten te organiseren, met kennisoverdracht, inspiratie en vooral ook gezelligheid. Netwerken is belangrijk en CCL faciliteert dat netwerk. Het brengt haar leden op een laagdrempelige manier bij elkaar, zodat ze elkaar zakelijk treffen. Ik ben trots dat ik daar een rol in kan spelen en zal de komende jaren me focussen op het versterken van dat netwerk”.