Albert van der Zee | Secretaris

Albert van der Zee is General Manager van de Nederlandse uitvoeringsorganisatie van Ahlström Capital en directeur van AZ High Performance.

Ahlström Capital is een in Finland gevestigde investeringsbedrijf. Met een portefeuille waarde van € 720 miljoen is het een van de belangrijkste investeerders in Finland. Ahlström Capital belegt in Europese industriële bedrijven en in zakelijk- en particulier vastgoed. 
Daarnaast is hij directeur / eigenaar van AZ High Performance. Dit bedrijf begeleid organisaties bij samenwerkingsvraagstukken en performance verbetering. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om het starten van nieuwe samenwerkingsverbanden, fusies of juist de verbetering van de samenwerking in bestaande teams.

Albert heeft in het verleden gewerkt als lid van management- en directieteams bij grote financiële dienstverleners zoals Aegon, Achmea en APG. Daar was hij verantwoordelijk voor het realiseren van complexe veranderingen. Na een verblijf van meer dan 10 jaar in de Randstad is hij in 2009 teruggekomen naar Leeuwarden.

Naast secretaris van de Commerciële Club Leeuwarden is hij voorzitter van De Federatie van Ondernemers in Leeuwarden. Een verenging van Leeuwarder ondernemersverenigingen.