Groot Fries Ondernemers Treffen | Groot succes

Een volle zaal in De Harmonie in Leeuwarden maandag 31 oktober tijdens het Groot Fries Ondernemers Treffen. Met veel plezier delen we hier de foto's en het persbericht.

[PERSBERICHT] 

Zakelijk Friesland hing aan lippen Peter van Uhm tijdens GFOT

Op maandag 31 oktober 2016 vond het Groot Fries Ondernemerstreffen (GFOT) plaats in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Maar liefst tien Friese businessclubs*organiseerden dit zakelijke netwerkevenement. Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten en schrijver van het boek ‘Ik koos het wapen’, sprak er over persoonlijk leiderschap en deed dit op indrukwekkende wijze. Vrijwel een uur lang hing de zaal met ruim 600 aanwezigen geruisloos aan zijn lippen.

Peter van Uhm beschikt over uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van persoonlijk leiderschap. Tijdens zijn boeiende lezing verbond hij ‘overleven’ met zowel het leger als het bedrijfsleven. Overleven tijdens de economische crisis is anders dan overleven in een vuurlinie, maar beide zorgen voor spanningen en in beide situaties is een leider nodig. Een integer persoon die zijn verantwoordelijkheid neemt en woord bij daad voegt. Iemand die lef heeft, keuzes durft te maken en die open is richting zijn personeel. Iemand die het juiste moment afwacht voor de juiste actie, maar die niet stil staat. Iemand die fouten toegeeft, zijn verlies neemt en weer doorgaat. Ook wanneer hij op zijn tweede werkdag te horen krijgt dat zijn zoon is overleden door een bermbom. 

De organisatie van GFOT is heel tevreden. Evelien Walstra: “Peter van Uhm zei tijdens zijn lezing ‘samenwerking is verbinding maken’ en ‘denk na over je doelen en het effect ervan’. Dit is de samenwerkende businessclubs gelukt met dit geslaagde netwerkevenement.”

Na de lezing van Peter van Uhm konden studenten van het mbo en hbo de voormalig commandant ontmoeten en hem vragen stellen. Ook was er een signeersessie. En uiteraard was er uitgebreid de mogelijkheid tot napraten en netwerken in de lobby van Stadschouwburg De Harmonie.

Over Het Groot Fries Ondernemers Treffen
Het GFOT wordt iedere twee jaar georganiseerd door een aantal businessclubs. Dit keer bundelen maar liefst tien businessclubs* hun krachten. Naast uitbreiding van het aantal deelnemende businessclubs is voor deze editie ook het platform Financieel Zakelijke Dienstverlening Leeuwarden en het onderwijs (studenten van zowel mbo als hbo) betrokken bij de organisatie.

 

* Het GFOT 2016 werd georganiseerd door de volgende Friese (business)clubs:
- Commerciële Club Leeuwarden
- Commerciële Club Noordwest Friesland
- Commerciële Club Zuid Friesland
- Friese Zaken (voormalig De Commerciële Club Friesland)
- Handel en Industrie Dokkum
- Handel en Industrie Sneek
- JBN Fryslân
- VNO-NCW Noord
- WTC Business Club Leeuwarden
- Platform Financieel Zakelijke Diens

Het was een boeiend betoog. Bekijk hier de foto's gemaakt door Schietgraag | Henri Vos.

« terug naar overzicht