CCL-leden weer wijzer na tweede Academy

Op donderdag 2 oktober organiseerde de Commerciële Club Leeuwarden de tweede editie van de CCL Academy

Op het programma stonden workshops van Hans Heres en Pieter Blaauw van BentAcera, Jildou de Vries van Heit & Mem Media en Janita Kemner van Wijnkoperij Henri Bloem. Laatstgenoemde moest echter afhaken wegens ziekte. De volgende CCL Academy is Janita zeker van de partij, maar voor nu vulde Jeroen Stek van Maarsingh en van Steijn dit gat op.

Jildou de Vries runt samen met haar man Sietze Heit & Mem Media. Ze maken onder andere commercials en bedrijfsfilms en weten precies hoe je een boodschap overbrengt middels film. Maar makkelijk is het niet, verhalen vertalen naar korte films, want een bedrijf heeft vaak veel te vertellen. Om de CCL-leden toch een beetje op weg te helpen, trakteert Jildou hen op duidelijk do’s en dont’s.

Ondertussen vertelt Hans Heres aan ondernemers hoe ze hun slagkracht kunnen vergroten. Na een originele voorstelronde waarbij de leden elkaar onder andere vertellen waar ze goed in zijn en waar ze een hekel aan hebben, legt Heres uit hoe je beter en gemakkelijker beslissingen kunt nemen. Dit begint bij een heldere visie. Dat lijkt een open deur, maar een goede visie vraagt om veel inzicht. Je moet volgens Heres onder andere goed weten wat je basisfilosofie, strategie en principes zijn om een identiteit, en vervolgens een visie te kunnen vormen.

Boven steekt Jeroen van wal over de Schoonmoeder-techniek. Oftewel: hoe breng je harde boodschap op een zachte manier. Dat kan redelijk eenvoudig, al vergt het enige oefening. Zeg tegen iemand dat je even iets kwijt wilt. Geeft daarna eerst een compliment en vervolgens de ‘harde boodschap’. Belangrijk is om beide te koppelen met het woord ‘en’ en niet met ‘maar’  zodat het compliment niet verloren gaat. Eindig wederom met een zachte opmerking en geef iemand ruimte om te reageren. Naast deze tips kwamen de toehoorders ook interessante weetjes over de werking van het menselijk brein te weten.

Met een hoofd vol nieuwe wijsheid ging een deel van de aanwezige leden huiswaarts en een ander deel naar de Chinees op de Schrans. Na twee succesvolle CCL Academy’s kan een derde natuurlijk niet uit blijven. Wanneer die plaatsvindt wordt nog bekend is gemaakt. Zeker is al wel dat Joan Boelens zijn Bewegingscentrum Leeuwarden beschikbaar stelt én: er is wijn.

 

 

« terug naar overzicht