Leeuwarden | Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa in 2018

Leeuwarden is uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2018. Een droom die werkelijkheid geworden is. Deze titel geeft veel energie. Ook aan ondernemend Leeuwarden.

De titel schept teven grote dynamiek en maakt de ambities van Leeuwarden en Fryslân duidelijk. 

Van 2014 tot 2019, met als hoogtepunt 2018, presenteert Leeuwarden-Fryslân zich op Europees niveau met minstens veertig grote culturele evenementen. Dat doen we in samenwerking met andere steden en gebieden, zowel nationaal als internationaal. Centraal staat de verbinding tussen mensen uit heel Europa die idealen delen en samen willen werken aan een betere toekomst. Een toekomst waarbij de werkgelegenheid, economie en onderwijs is verbeterd, cultuur en natuur optimaal met elkaar is verbonden en er meer begrip is voor elkaars identiteit en diversiteit.

Leeuwarden-Fryslân 2018 grijpt de unieke kans om zich in Europa te laten zien, om ervaringen uit te wisselen met andere Europese steden en regio’s en onze provincie een economische en maatschappelijke impuls te geven. Het geeft de stad en regio de toekomst die ze verdient en nodig heeft. En dat doen we met de blik naar buiten gericht. Samen verleggen we onze grenzen en verbinden we ons met de rest van Europa. Leeuwarden-Fryslân 2018 is een keerpunt. De Friese Mienskip wordt een Iepen Mienskip.

« terug naar overzicht