Ondernemers feesten in Elevé na overwinning Nederland

Zo’n zeventig ondernemers zagen donderdag 18 juni hoe het Nederlands elftal zich plaatste voor de volgende ronde. In het WestCord WTC Hotel, op de sfeervolle elfde etage, was er een netwerkbijeenkomst die uiterst feestelijk was.

Een grote groep leden van de CCL en leden van World Trade Center Leeuwarden waren aanwezig om samen met hun eventuele gasten de wedstrijd Australië – Nederland op een groot scherm te zien. Bij de ontvangst in de grote hal van het evenementencomplex kan er een gokje op de einduitslag gewaagd worden. Daarnaast ligt er een ruime keuze aan oranje gekleurde artikelen, die waar nodig en indien gewenst, de gasten in de juiste sfeer kunnen brengen.

 Aangekomen op de hoogste verdieping van het gebouw, laten veel ondernemers eerst het indrukwekkende uitzicht op zich inwerken. Maar waar de setting in Leeuwarden veel goeds beloofd voor de avond, heeft het Nederlands voetbalelftal in Brazilië dit niet helemaal begrepen. Vooral het spel van Oranje is overwegend van een laag niveau en het is aan de vechtlust van de Australiërs te danken dat er uiteindelijk toch een spannende pot voetbal op de mat wordt gelegd. De sfeer in Elevé, zoals het sterrenrestaurant genaamd is, wordt er echter geen moment door beïnvloed. “We gaan voor een gezellige avond en als we winnen mag het dak er af” stelt gastheer Evert-Jan Schouwstra van het WTC voorafgaand aan de wedstrijd. Er klinkt dan ook luid gejuich als er na ruim negentig minuten voetbal wordt afgefloten met een 2-3 eindstand op het scorebord.

Zoals te verwachten viel heeft na negentig minuten spelen niemand die eindstand goed. Tóch zijn er drie winnaars. De derde prijs gaat naar Peter Fransz van Wildwater Creatie. Hij voorspelde een eindstand van 1-3 met een ruststand van 0-1 met als doelpuntenmakers namens Nederland Robben en Van Persie. De tweede prijs gaat naar Rob Smedema van Zaai & Oogst. Ook Rob had de eindstand 3-1 ingevuld, maar met een ruststand van 1-1, wat juist was. Helaas had hij de doelpuntenmakers niet ingevuld. En juist dat laatste maakte het verschil met de uiteindelijke nummer 1: Carlijn Denekamp van Present Promotions. Zij had een eindstand van 3-1, een ruststand van 1-1 en de doelpuntenmakers Robben en Van Persie aan het papier toevertrouwd. Bijna goed en dus genoeg voor de hoofdprijs. Alle winnaars keerden huiswaarts met een in goud papier gehulde fles wijn.

Froukje Kooistra, manager operations van het World Trade Center Leeuwarden en tevens gastvrouw, kijkt tevreden terug op de avond. “De reden dat wij deze inloopborrels in samenwerking met verschillende Business Clubs organiseren, is om onze leden en andere ondernemers de kans te geven elkaar te ontmoeten. Wij zijn geen regionale besloten club en met wat wij te bieden hebben vormen wij geen bedreiging voor andere businessclubs, maar voegen wij juist iets toe. Wij vormen voor ondernemers in Noord-Nederland de link naar het internationale World Trade Center netwerk. Dat maakt zo’n avond tot een gezellige en onbezorgde netwerkkans”. En zo komt er tegen 21.00 uur een einde aan een succesvolle avond. Aan de overwinning, het eten en de locatie heeft het in ieder geval niet gelegen.

« terug naar overzicht