Ondernemers geïnspireerd tijdens CCL Academy

In het kader van 'delen is het nieuwe hebben' organiseerde de CCL op 3 april de eerste CCL Academy. Drie leden van de club deelden hun kennis met tientallen andere nieuwsgierige leden.

Op het programma stonden workshops van Wytze Visser (MerkMakers, over de identiteit van een bedrijf), Ingrid Weurman (Vanzelf, over ontspannen presenteren) en Paul Otter (Incassade, over beïnvloeden van debiteuren). Iedereen kon maximaal twee workshops bijwonen. Gwendy Richard, accountmanager bij Schrijfburo Terwisscha & Wagenaar, koos voor de workshops van Wytze en Paul.

‘Informatief’, zo luidt haar oordeel. ‘Het verhaal van Paul ging over de psychologische kant van de consument. Hoe kun je die zo beïnvloeden dat hij wel betaalt of contact opneemt? Het was interessant te horen hoe ze dat bij Incassade aanpakken.’ Ook Wytze’s verhaal over de identiteit van een bedrijf boeide Gwendy. ‘Er ontstond op een gegeven moment een groepsgesprek over wat identiteit betekent. Dat was erg interessant.’ De enige kanttekening die zij maakt, is dat de workshops naar haar idee lezingen waren. ‘Ik vond de verhalen goed, maar hoe ik de vertaalslag naar mijn eigen werk kon maken, had nog meer naar voren mogen komen.’

Judith Baarsma van Baarsma Marketing Bureau heeft naast de presentatie van Wytze, ook die van Ingrid bijgewoond. Een inspirerende sessie, zo vindt zij. ‘Ingrid gaf aan dat je je eigen stijl moet vinden als je presenteert. Ik sta zelf ook wel eens voor groepen, maar ben dan vooral met de inhoud bezig, niet met mijn eigen presentatie. Volgens Ingrid moet je uitgaan van eigen kracht en niet iemand nadoen. Zo heb ik meer adviezen gekregen die ik in gedachten zal houden wanneer ik zelf weer een presentatie geef.’

Zowel Judith als Gwendy zijn voornemens om tijdens een volgende CCL Academy weer plaats te nemen in de ‘schoolbanken’. De Academy vindt vanaf nu twee keer per jaar plaats. ‘Wat mij betreft kan het wel vaker’, sluit Judith af. ‘Er zijn zoveel interessante vakgebieden waar leden van de club over kunnen vertellen.’ Wie weet voor de toekomst, maar voor nu is de eerstvolgende CCL Academy in oktober. 

 

« terug naar overzicht