Dynamische ‘linedance’ tijdens kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leden

Goed kunnen netwerken is tijdens bijeenkomsten van commerciële clubs natuurlijk erg handig. Daarom kregen onze nieuwe leden tijdens de kennismakingsbijeenkomst op 9 april tips en tricks over het leggen van zakelijke contacten.

In een goedgevulde bovenruimte van restaurant Sems heette secretaris Albert van der Zee de nieuwe leden van harte welkom. Hij kondigde aan ze alles te zullen vertellen over netwerken, maar gaf het woord eerst aan Jeroen Stek, lid van de activiteitencommissie. Enthousiast legde deze uit wat de activiteiten van de CCL zijn, zowel on- als offline.

Hij stipte onder meer de nieuwe CCL Academy aan, waarbij leden van de club hun kennis middels workshops delen met andere leden. De eerste editie heeft inmiddels plaatsgehad en bleek een succes. In het najaar volgt de tweede editie. Verder noemde hij ook het LinkedIn-groep van de CCL, waarbij iedereen die dat wil zich aan kan sluiten.

Albert deelde vervolgens zijn netwerkfilosofie. Het gaat volgens hem niet om de mensen die je kent, maar wie de mensen die je kent op hun beurt kennen. Dit is wat een netwerk waardevol maakt. Volgens hem is het goed om op LinkedIn alle uitnodigingen te accepteren. ,,Dit maakt een netwerk diverser. Stel dat je eens een vraag krijgt waar je zelf het antwoord niet weet, dan kan het netwerk op LinkedIn een oplossing bieden.”

Ook voor wat betreft het netwerken in real life had hij de nodige tips. ,,Ga je naar een netwerkbijeenkomst, bereid je dan voor. Kijk wie er komen en bepaal met wie je in contact wilt komen.” Tijdens bijeenkomsten is het volgens hem goed om te vlinderen; blijf niet de hele tijd bij één persoon. En minstens zo belangrijk: kom niet alleen naar een netwerkbijeenkomst om te ‘halen’. ,,Tijdens netwerken gaat het om halen en brengen. Jij wilt iets van een ander, maar geef er ook iets voor terug.”

De leden mochten vervolgens zelf aan de slag tijdens een zakelijke linedance. Ieder kreeg twee minuten om zich voor te stellen aan de ander, waarna de leden weer een nieuwe gesprekspartner voor zich kregen. Stemmen vulden de zaal, handen schoven visitekaartjes over de tafels en sommigen maakten concrete afspraken voor een nieuwe ontmoeting op een later moment. De bruisende avond werd afgesloten met een tweegangendiner, verzorgd door de culinaire talenten van Sems.

« terug naar overzicht