Feestelijke opening watersportseizoen Grou

Op zaterdag 12 april werd in Grou het watersportseizoen van 2014 geopend met de langste lunchtafel van Nederland.

Sinds 1 januari 2014 zijn we “meielkoar ien” en behoort Grou tot de gemeente Leeuwarden. Daarmee is Leeuwarden een bijzondere gemeente in Friesland: een provinciehoofdstad omringd met 18 dorpen, weidegrond en meren.
De ondernemers en inwoners van Grou hopen dat er veel inwoners van de nieuwe gemeente kennis komen maken met hun prachtige watersportdorp.

Een in het oog springend onderdeel van de opening is de recordpoging die Grou onderneemt met het aanbieden van een lunch aan de langste lunchtafel van Nederland. De tafel wordt opgesteld door de Hoofdstraat, is 110 meter lang en biedt plaats aan 400 gasten. Natuurlijk is de recordpoging pas geslaagd wanneer alle stoelen bezet zijn.

De Grousters nodigen dan ook graag 200 inwoners van de gemeente Leeuwarden uit om samen met hen te lunchen. De andere 200 stoelen zijn bedoeld voor Grouster vrijwilligers die op deze wijze extra in het zonnetje worden gezet.

Het college van b. en w. van Leeuwarden ondersteunt dit initiatief vanzelfsprekend en nodigt u van harte uit deel te nemen aan “De langste lunchtafel van Nederland, in Grou!”

Aanmelden voor deze lunch kan via het emailadres luncheningrou@gmail.com  
De eerste 200 aanmeldingen krijgen een bevestiging.
Zij kunnen zich om 12.15 uur melden in de Hoofdstraat.

Deelname is uiteraard gratis.
De lunch start om 12.30 uur , wordt muzikaal omlijst en duurt ongeveer een uur.

Daarna volgt op zaterdag en zondag voor jong en oud een feestelijk en gevarieerd programma plaats. Kijk hiervoor op www.grouaktief.nl

Ervaring leert dat het tijdens dit weekend druk wordt in Grou. Natuurlijk is er voldoende parkeergelegenheid; volg hiervoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars. U bent van harte welkom tijdens alle weekend activiteiten ter gelegenheid van de opening van het watersportseizoen Grou 2014!

« terug naar overzicht