Media Paradox van de generaties – De wetenschap achter serious media

Op 14 april a.s. organiseert University Campus Fryslân in samenwerking met de lectoraten Social Media en Serious Gaming van NHL Hogeschool het café over de wetenschap achter alledaagse dingen. In dit Café van de Kleine Wetenschap vertellen twee wetenschappers over hun fascinatie.

Praat mee, luister naar livemuziek en drink een drankje in één van de oudste cafés van Leeuwarden. Een gezellige avond in het Oranje Bierhuis met een wetenschappelijk tintje!

Media Paradox van de generaties – De wetenschap achter serious media

Candy Crush Saga, Angry Birds, Facebook en Twitter. Digitale spellen en social media zijn momenteel erg populair. Veel jongeren kijken anders tegen het spelen van games en het gebruik van social media aan dan ouderen. Maar zijn er verschillen in mediagebruik tussen beide generaties? In dit café komen twee wetenschappers aan het woord over de wetenschap achter interactieve media en spelen we zelf een game. Wat doen games en sociale media met mensen? Bestaat er een media paradox van de generaties? Wat zijn argumenten voor en tegen?

Antwoorden op deze en andere vragen krijg je op maandag 14 april van dr. ir. Hylke W. van Dijk (lector serious gaming, NHL Hogeschool) en dr. Sjoerd de Vries (lector social media en reputatiemanagement, NHL Hogeschool). Zij vertellen over het spelen van games en het gebruik van social media door verschillende generaties en of daarin verschillen zijn waar te nemen. Daarna spelen we een “game”: de Media Generation Battle. Centrale vraag tijdens deze battle is: hoe kijk jij naar het mediagedrag van de andere generaties? Asing Walthaus (Leeuwarder Courant) ontvangt de sprekers en leidt de avond.

Noteer dus in uw agenda
Maandag 14 april van 20.15 tot 22.00 uur
Inloop 20.00 uur
Locatie Oranje Bierhuis, Auckmastraatje 2, Leeuwarden
Toegang gratis!

Reserveren
Reserveer je kaartje via http://ucf.nl/wetenschapscafe. Wees op tijd met je reservering. Er zijn in totaal 60 kaarten beschikbaar.

Programma

20.00 uur –

inloop

20.15 uur –

Hylke van Dijk en Sjoerd de Vries aan het woord

21.00 uur –

livemuziek
Game: Media Generation Battle

22.00 uur –

einde Café van de Kleine Wetenschap

Het Café van de Kleine Wetenschap is een initiatief van UCF en deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door de NHL Hogeschool en Podium Asteriks.

 

 

 

« terug naar overzicht