Nieuw TV-programma voor ondernemers

De zender GPTV en het magazine Ondernemend Friesland starten in maart van dit jaar het Tv-programma ‘Ondernemend Friesland TV’. Het programma behelst een wekelijks ronde tafelgesprek, waarbij drie ondernemers gedurende een half uur niet alleen over hun bedrijf praten, maar vooral ook over hun persoonlijke ervaringen en ambities als ondernemer.

Narvic werkt bij de productie nauw same met GPTV. De opnamen vinden dan ook iedere week plaats op donderdagavond, in de studio van GPTV in de Leeuwarder Blokhuispoort. Niels Gerstel van de zender: “Daar gaan we een prettige en informele bijeenkomst van maken. Dat kost de deelnemers slechts een uur. Vervolgens wordt van het gesprek een attractief programma gemaakt dat gedurende het hele weekend op GPTV is te zien. Van zaterdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur, ieder uur. Dat zijn in totaal minimaal veertig uitzendingen. Op de websites van GPTV en van OF zijn de filmpjes later nog terug te zien.”

De productiekosten moeten worden gedekt door ‘ participaties’, zo verklaart Bakker. “ Bedrijven kunnen tegen een financiële vergoeding participeren en aan tafel aanschuiven. Wie een tafelgesprek minder geschikt vindt kan ook een kort journalistiek bedrijfsprofiel laten maken. Die commerciële formule wil overigens niet zeggen dat we gladde reclamepraatjes gaan verkopen. We willen samen met ondernemers een volwassen journalistiek programma maken.”

Het programma wordt geproduceerd door CCL-lid Menno Bakker. De eerste uitzending is op 8 maart 2014.

.

« terug naar overzicht