Met de club naar Boot Holland | Netwerkborrel bij Statenjacht De Friso

11-02-2019

Van 8 tot en met 13 februari 2019 vindt in het WTC Expo de jaarlijkse watersportbeurs ‘Boot Holland’ plaats: dé aftrap van het watersportseizoen.

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN DEZE BIJEENKOMST

Een van de toppers dit jaar is de Statenjacht ‘Friso’, uit 1894. Dit jaar is onze netwerkborrel op de beursvloer bij dit prachtige jacht. Wij nodigen u uit voor oorlam en een scheepsbite op maandag 11 februari op de stand van de Provincie Fryslân alwaar De Friso tijdens Boot Holland ligt ‘aangemeerd’.

Het schip, genoemd naar de stamvader der Friezen, de legendarische Koning Friso, is een van de bekendste ronde platbodemjachten in Nederland. Tot enkele jaren geleden bezat Fryslân als enige van de twaalf Nederlandse provincies een Statenjacht, de boeier 'Friso'. Dat Fryslân zolang de enige was, is niet zo verwonderlijk voor een provincie die voor ongeveer een derde uit water bestaat. Het fraaie schip speelt sinds 1954 een belangrijke rol in de promotieactiviteiten van de provincie. 
Het schip, dat in 1954 een officiële functie kreeg in het kader van de representatie van het Provinciaal Bestuur, heeft een boeiende historie.

Programma
17.00 uur | Ontvangst en registratie (hal WTC Westcord Hotel)
17.30 uur | Welkom door voorzitter Bote Galema
17.35 uur | Inleiding door schipper Gerhard Pietersma van De Friso
18.00 uur | Start bezoek watersportbeurs

Let op: er zijn 50 kaarten beschikbaar voor leden van de CCL. Deze gaan naar de eerste 50 leden die zich via de site aanmelden (bestuursleden CCL niet meegerekend). Wees er dus snel bij. Introducees zijn van harte welkom. Zij betalen € 15,- p/p en ontvangen achteraf een factuur.

Meer over Boot Holland, klik hier!

« terug naar overzicht

Aanmelden voor dit evenement?

Om u aan te melden voor dit evenement dient u lid te zijn van de Commerciële Club Leeuwarden.